Ledade streamers, bra när du jagar de riktigt stora fiskarna.

Flugor / Ledade Streamers

När vi ska fiska efter de stora exemplaren av våra predatorer med spinn och haspel är det naturligt att gå upp i storlek på bete. Nu kommer flugorna för att göra det samma med flugfisket. Dubbla enkelkrokar med led mellan ger en härlig gång i vattnet och förbättrar krokningen jämfört med en stor krok.

Dess flugor är inte lätt kastade. Kräver lite ”ryggrad” ur spöet, men främst en lite tyngre lina och en kort kraftfull tafs. Interm, och sjunklinor är vanligast men givetvis fungerar en flytlina också. Vid flytlinefiske bör man välja en fluga med förtyngning. Flytlina + pollytafs med någon sjunkgrad går utmärkt. Ska vi prata klassning vilket inte är så enkelt alla gånger skulle jag ändå säga från klass 6 till 9 fungerar bra.

Det är några fisketekniker som visat sig extra effektiva med dessa flugor. Vanligast i strömmande vatten är tvärskast (90*) och ryckig hemtagning (Jerk strip) Den kanske häftigaste metoden är att kasta uppströms, göra en nedströmsmend och få flugan att ”fly” nedströms med snabb hemtagning. Huggen på detta sätt att fiska är brutala.

Många och korta kast mot ståndplatser är melodin. Ha en tydlig strategi i avfiskningen av en het plats. Självklart kan man skicka kasten 45* nedströms och ”swinga” in flugan, men då finns effektivare flugmönster att ta till.
Brutal Ass Swinger
#10 cm44.00 SEK
Dirty Butt Shaker
Outlet
#12 cm44.00 SEK
Double Trouble
#10 cm44.00 SEK
Dream Catcher
#11 cm44.00 SEK
Head And Tail
#11 cm44.00 SEK
River Monster
#10 cm44.00 SEK
Stream Dancer
#11 cm44.00 SEK
Why Not
#11 cm44.00 SEK
Varukorg
Summa Varor 0.00 SEK
Summa totalt 0.00 SEK
Opal Complete
#62599.00 SEK
Just nu!